Cypress træer

Cypress træer

June 25, 2021 0 By Magnus Christensen

Leyland-cypressen (Cupressocyparis leylandii) og den cypressiske Californien (Chamaecyparis lawsonia) er de ideelle hækplanter i denne gren af ​​cypressfamilien. Og selvom disse planter tilhører forskellige slægter, har de mange egenskaber og udseende til fælles.

De er begge nåletræer. Dette adskiller dem fra nåletræer, såsom barlind. Gartnere finder det skællede løv af disse Cypress træer at have et venligt udseende, hvilket gør en cypresshæk passer til et børnevenligt havedesign. Men en have med formelt udseende, hvor hækket skal give ekstra privatliv, nyder også godt af en cypresshæk.

Leyland Cypres

Leyland-cypressen, også simpelthen kendt som leylandii, skylder sin popularitet primært til sin hurtige vækstrate. Det er også uovervindeligt. En almindelig leylandii nåletræ vokser ikke mindre end 80 centimeter om året. Nogle gange kan den årlige vækst være så meget som en meter.

Enhver, der hurtigt vil have en høj hæk i haven og ikke har et budget til en færdiggjort hæk, vil derfor få resultater inden for få år med Leyland-cypressen. Den gule leylandii (Cupressocyparis leylandii ‘Castlewellan Gold’) er en dyrkningsform, der vokser lidt langsommere, men med 50 til 80 centimeter om året er det kun vedbend, der kan matche denne entusiastiske producent. Derudover er dets løv en yndefuld gulgrøn.

Der er et par ting at huske på, hvis du vil have en leylandii hæk i din have. Først og fremmest er Leyland-cypressen hurtigt to meter høj, men i de første år er den stadig ret åben i struktur. Regelmæssig beskæring gør en leylandii hæk mere synlig. Det er virkelig nødvendigt, fordi Leyland-cypressen ikke ender på gammelt træ. Beskæring fire gange om året er derfor ikke kun et mål for at holde hækken i form, men også en foranstaltning for at forhindre blotte eller visne pletter i hæk. Beskær aldrig længere tilbage, end grenene er grønne.